Deel je leven

Naamloos

Via via ben ik terecht gekomen bij het programma Deel je leven, gepresenteerd door Joris Linssen.
In dit programma volgt Joris Linssen verschillende personen die wachten op een donororgaan tot de transplantatie, en het leven daarna.
In september 2014 begonnen de opnames van mijn aflevering. Ik werd voor dit programma een half jaar lang gevolgd. Er werd bij ons thuis twee keer gefilmd voor deze aflevering en voor de rest hield ik zelf een videodagboek bij.
Helaas nu, ruim een half jaar later, beginnen de afleveringen, maar ben ik nog steeds niet getransplanteerd.
Maandag 25 mei begint de eerste aflevering, ik kom in de aflevering van 29 juni!

Bekijk HIER de aflevering

Deze maanden waren vrij rustig geweest, ik had in het begin van het jaar wel nog af en toe een griepje, maar daar sloeg ik mij doorheen!

Jongeren campagne

11149522_967377989952559_507961273616341455_o

De 1996-ers (18) krijgen 14 april een brief thuisgestuurd van minister Schippers met de vraag of zij zich willen registreren als donor. Dit willen ze natuurlijk hartstikke promoten, en ik ook! Via de Facebookpagina van Ja of Nee zag mijn moeder een oproep met de vraag: jongeren die wachten op een donororgaan of al getransplanteerd zijn, door heel Nederland.
Op deze oproep heb ik uiteraard gereageerd, want ik vind het belangrijk dat ouderen, maar ook zeker jongeren inzien hoe belangrijk het is om donor te worden.
De week vlak voor de brief verstuurd werd, ging ik met 3 meiden de eerste brief overhandigen aan een 18-jarige. Voor deze campagne werden die dag veel foto’s en video’s gemaakt. Deze foto’s en video’s kwamen overal in de media, dat was wel heel leuk om te zien! Ook van sommige berichten waarvan ik niet wist, kreeg ik het toch te horen dat mensen mij gezien hadden!

Hier een kleine greep uit de media.
AD
Nederlandse Transplantatie Stichting (VIDEO)
De Telegraaf (VIDEO)
LINDA
Nederlandse Transplantatie Stichting
Hartstichting

Ik hoop dat door deze campagne er veel nieuwe donorregistraties komen. Ik hoop dat mensen zien, dat niet alleen oude mensen maar ook jongeren wachten op een donor. Na je dood kan je ook nog levens redden!

De campagne heeft zeker zin gehad gezien de cijfers volgens de NTS. Er kwamen die week ruim 31 duizend registraties binnen, waarvan er 78,6% JA heeft gezegd!

Degenen die zich nog niet geregistreerd hebben, kregen op 22 mei jl. een herinneringsbrief.

Campagnes Deel je leven

Op groot scherm op de treinstations 
en op televisie!

11008452_10153307319862692_2935518625686064923_n

Wat natuurlijk hartstikke belangrijk is, is dat er veel donoren komen. Daarom is het belangrijk dat mensen zien, hoe het leven van een wachtende is, hoe het leven erna is en wat jij als donor kan betekenen.
Het programma Deel je leven laat dit goed zien. Dit programma willen we natuurlijk promoten.
Ik vond het dan ook hartstikke leuk dat ik werd gevraagd of ik (en 3 andere kandidaten) met mijn hoofd op een groot bord op stations door Nederland wilde komen. Naast de grote stations kwam het ook op tv.
20 mei, de dag van de fotoshoot, werd ik door de visagiste mooi opgemaakt. De laatste puntjes op de ‘i’, en klaar was ik voor de shoot.

Er werden veel foto’s gemaakt voor social media.

10531444_10153321036757692_4559475116283451329_o

Ook werd er een lange slowmotion video van mij gemaakt, die wordt als reclame afgespeeld op NPO1 en komen op de grote schermen op stations (o.a. Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Utrecht, Arnhem etc.)

Bekijk HIER de video

Ik heb door dit programma veel nieuwe mensen leren kennen, die eigenlijk ook in hetzelfde schuitje zitten. Een heel gezellige dag met heel gezellige mensen! Wij zijn de eerste dag, dat we op de schermen kwamen, stad en land afgereisd. Iedereen heeft ons ergens kunnen zien. (Breda, Rotterdam, Den Haag en Leiden)

collage_20150528000801214

3FM
Live op de radio!

Alsof het niet genoeg was dat ik al zo groot op de treinstations kwam, mocht ik ook nog mijn verhaal vertellen op de radio. Dat werd live uitgezonden. Heel spannend al. Pinksteravond zou ik rond kwart over acht gebeld worden. Vanaf acht uur zat ik al heen en weer te wiebelen en te wachten op dat telefoontje. Het was bijna spannender dan wachten op HÉT telefoontje.
Kwart over acht werd ik gebeld. Een mevrouw aan de telefoon zei dat over 3 minuten de uitzending zou beginnen. Spannuuund! Ik kreeg een druk muziekje te horen en na een aantal minuten begon het programma. Heel apart, je zit gelijk in het programma. Nou, daarna hoorde ik mijn naam en begon het gesprek met Paul & Sophie. Wat een leuke ervaring was dit, op de radio was ik namelijk nog nooit geweest!

Luister HIER het fragment terug.

PAUW
Live op tv!

Toen ik door het team van DJL gebeld werd, of ik ook in de uitzending van Pauw wilde komen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen! Daar wilde ik zeker graag heen.
Mijn eerste live optreden, spannend hoor! Woensdag 20 mei zou de uitzending zijn… Helaas kwam er iets tussen en werd het verplaatst. Geen probleem natuurlijk, ik moest en zou naar dit programma gaan. Na twee keer verschoven te zijn, werden wij in de uitzending van dinsdag 26 mei geplaatst.
Dinsdagochtend werd ik gebeld door iemand van Pauw. Het ging door! De voorpret kon beginnen hoor. De hele dag bezig met een leuk jurkje uitzoeken, nagels gelakt en make-up gedaan. Natuurlijk heel de dag al zenuwachtig en staan te springen. Eerst moesten we nog even langs de zaak bij mijn ouders en daarna gingen we op stap hoor!
Mijn moeder en broer gingen mee. Mijn vader en mijn andere broer moesten werken, dus die konden helaas niet mee. In de auto kon je nergens anders aan denken dan aan, LIVE TELEVISIE.
Eenmaal aangekomen bij de studio werden we warm ontvangen. Ik werd gelijk naar de visagist geroepen en we kregen een drankje. Mijn make-up en haren werden hier gedaan. Microfoontje werd opgespeld. Nou, ik was er klaar voor!
Jeroen Pauw kwam aan, hij kwam voor de uitzending nog een praatje maken met mij en de andere kandidaten. Op dat moment vroeg hij al van alles over mijn situatie, dat zorgde ervoor dat ik goed op mijn gemak was gesteld. Het is natuurlijk best eng, zo’n grote onbekende man, die je allemaal vragen stelt 😉
We gingen naar de studio. In het begin zat hij met zijn iPhone ons te filmen, voor een of andere app. Dat zorgde ervoor dat de sfeer in de studio heel gezellig was. Een kwartier lang ging hij vertellen wat hij met zijn telefoon zat te doen, en dat dat ook live naar de online kijkers ging.
Het is 4 over 11, we gaan beginnen!
Eerst begon hij over politiek, hartstikke saai gesprek vonden we. Mijn broer was nog bang dat ik in slaap zou vallen.
Op live tv, dan kan er natuurlijk niet geknipt en geplakt worden. Dus hoe verplaatsen nou de mensen van stoelen? Elke keer na een onderwerp kwam een filmpje. Tijdens dat filmpje, moesten wij allemaal stoelendans doen, zodat de nieuwe sprekers weer bij Pauw aan tafel zaten. Heel leuk om te zien! Na de stoelendans kwam het filmkoppel, nou Annet Malherbe mag leuk zijn in Gooische vrouwen, maar wat een chagrijn was dat. Vervolgens kwam de Showbizzmoord. Dat vond ik nog best interessant. Na dit onderwerp kwamen wij. Stukjes uit Deel je leven werden getoond, en Joris Linssen en nog 2 kandidaten werden geïnterviewd. Daarna mocht ik! Wat was het spannend, maar ik heb hele leuke reacties gehad!

Bekijk HIER ons fragment.

Na de uitzending gingen we gezellig met z’n allen naar de bar, daar hebben we een drankje en een late-night-snack gedaan. Ik kreeg veel complimenten van onbekende en bekende mensen. Het was erg leuk dat Frits Wester mij ook complimenteerde! Ook de camera/techneutman kwam naar me toe, hij vond me hartstikke lief, en kon daar niet over ophouden.
We zijn nog even op de foto geweest met iedereen en ik heb genoten! Wat was dit een leuke ervaring. Kunnen we live op tv ook doorstrepen op de bucketlist?
1554435_10153329979332692_5343454474539872097_n

Wat heb ik genoten van deze weken. Wat leuk om te zien hoe alles in z’n werk gaat en om dit allemaal mee te mogen maken. Dan te bedenken, dat als ik niet ziek was, dat ik dit allemaal niet zou hebben meegemaakt…

Life is like a rollercoaster, it has its ups and downs…
But it’s your choice to scream or enjoy the ride!

HOME                                                                          NEXT –>

Advertentie