Second opninion

Op het moment dat je op de wachtlijst staat, mag je absoluut niet naar het buitenland. Zelfs niet naar België of Duitsland. Daarom heb ik zomer 2013 veel gereisd en ben ik zoveel mogelijk gaan doen! Je moet binnen 4 uur in het ziekenhuis zijn, en mag niet ziek zijn. Want je zou denken, 4 uur, oh, dan mag Antwerpen toch? Het gaat helaas niet om de afstand, maar om het MSRA virus in het ziekenhuis, als ik eventueel opgenomen zou moeten worden in een ziekenhuis in het buitenland.
Helaas dus geen buitenland als ik op de wachtlijst sta. Het enige wat ik nog heel graag wilde, voordat ik het hele traject inging was: naar Hong Kong. Op bezoek bij mijn opa. Mijn opa woont in Hong Kong en ik had hem al 4 jaar niet gezien! Als ik na de harttransplantatie zou gaan, dan kon dat misschien nog minimaal 4 jaar duren. Ik wilde beslist naar Hong Kong dat jaar. Dat mocht absoluut niet van mijn cardioloog. Hij raadde het ten strengste af. In het vliegtuig was het risico te hoog dat ik zou komen te overlijden. Er kon vocht achter mijn longen komen of achter mijn hart, en dat zou ik niet aankunnen. Maar ik wist dat ik, hoe dan ook, naar Hong Kong zou gaan om mijn opa te bezoeken!

26 juni hebben we dan ook onze tickets naar Hong Kong en zelfs Thailand geboekt. (Zie bucketlist)

Want Thailand stond ook op mijn bucketlist! Tijgers knuffelen, op een olifant rijden en natuurlijk de Hangover bar!

Leuven

4 juli gingen wij richting Leuven voor een second opinion bij de Professor in Leuven. Hij bekeek mijn verhaal, deed zijn controles en kwam met de uitslag.

Zijn uitslag was positiever! Ik mocht naar Hong Kong! Hij vond het geen probleem. Hij wilde dat ik met een goed gevoel het traject inging, en dat ging alleen als ik eerst mijn opa had gezien. Hij wilde de wachtlijst met een half jaar uitstellen en liet mij naar Hong Kong gaan. Op dat moment kon ik niet blijer zijn.

Eenmaal terug in Nederland zijn we op 16 juli weer terug naar de cardioloog gegaan, we hebben hetzelfde verhaal verteld en de uitslag van de Vlaamse prof laten zien. Nog steeds wilde de cardioloog niet dat ik ging. Totdat ik vertelde dat ik de vlucht al geboekt had en de volgende dag al zou vertrekken!

Hij vertelde mij dat ik het beter kon annuleren. Stug wilde ik doorzetten. Niemand zou mij tegenhouden, al zou het mijn laatste reis zijn!

HOME                                                                          NEXT –>

Advertentie